
İngilizce bilmemek pişmanlıktır. Hem de tam anlamıyla.
Neye göre, kime göre. Her yıl sayısız öğrenciyle birebir görüşen ve farklı alanlarda ders taleplerine cevap veren bir eğitmen olarak bu pişmanlığı birebir sürekli gözlemliyorum.
İngilizce Pişmanlık Örnekleri
Mesela size pişmanlık örnekleri sayayım:
- “THY pilotaj eğitimine başvuracağım ama İngilizcem yok. Bu sorunu çözmeliyim.”
- “Yurt dışı lisansüstü eğitim bursu kazandım ama İngilizce belgesi götürmezsem bursu kaybedeceğim.”
- “Kızım özel okula başladı, dersleri İngilizce yardımcı olmak istiyorum ama veli toplantılarına bile çekinerek gidiyorum.”
- “Çok iyi başka bir iş buldum ama İngilizce şartı var.”
Güncel ama umut veren bir örnek
En son geçenlerde okuyucularımdan birinden şu mesajı alınca İngilizce ve pişmanlık konusu tekrar zihnimde canlandı.
Okurlardan Yorumlar
Bu mesajdan sonra şu 2 bilgilendirici yorum geldi.
Enes
İktisat mezunu olarak (ben de bu yıl mezun oldum) Bunu yazan kişinin duygularını içinde bulunduğu durumu belki de en iyi ben ve benim gibi İİBF mezunları anlayacaktır. Sonuna kadar da haklı yazdıklarında, İngilizcesiz hiçbir şey olmuyor. Son YDS sınavım 47,5 ; YÖKDİL 2. sınavından ise 53,75 aldım. Artık orta seviye diye bir şey yok maalesef. Ya bir işte çok iyi olacaksınız ya da hiç yoksunuz. Seçim sizin…
Cenk
Ik adayları elemek için ingilizce koyarak filtreleme yapıyor. Kurumsal firmaların hemen hemen hepsinde ingilizce sarti aranıyor. Girerken mülakat yapip birdaha kullanmayan cok arkadaşım var. Hatta biri o yaptıkları sınavı yine yapsalar zorlanirim belkide geçemem dedi. Kendi alanımda kurumsal bir firmada is hayatına devam etmek istersen ingilizce hatta 2. Bir dil gerekli, yoksa aile şirketlerinde sürünürsün.
Sonuçlar
İngilizcesiz hayat şu an çok zor hele de seveceğiniz iyi bir iş ararken. Olayın iş boyutunu bir kenara bırakalım. İngilizce eğitim, kişisel gelişim seyahat, eğlence gibi pek çok alanda da olmazsa olmaz duruma geldi. O yüzden pişman olmamak için elinizdeki fırsatları ve zamanı iyi değerlendirin derim.