54 Comments

  1. Bir öğrenci velisi olarak sizi tebrik ediyorum Hüseyin Öretmen;
    Sizin öğrencilere bir kaynak olarak yardım etmenizi sadece ingilizce öğreniminde değil; matematik, fizik, kimya ,biyoloji,tarih, coğrafyada ve üniversitelerin her bölümünde okutulan tüm diğer derslerde de ve hatta Türkçe öğretiminde dahi Türkiye deki diğer tüm öğretmenlere YÖK ve MEB tarafından örnek gösterilmeni dilerim.
    SEVGİLER ve hatta SAYGILAR sunarım.

    1. Hocam merhaba ben Yunanistanda lise 2ye geçecek bu yıl. Lise 3’ü bitirip Türkiyede okumak istiyorum ama sanırım hazırlık sınavlarında ingilizce gerekiyormuş bu nedenle inlizce mi daha da geliştirmek istiyorum İngilizce seviyemde orta düşük falan Önerdiğiniz kitap var mı?
      Örneğin Reader at Work 1 & Reader at Work 2 kitabını almam uygun olur mu?

      1. Sanırım üniversiteyi Türkiyede okumak istiyorsunuz. İngilizce çoğu okulda şart ama sınavların zorluğu üniversiteden üniversiteye değişiyor. Eğer temel gramer bilginiz varsa Reader at Work 1 veya Reading Rehberi ile İngilizce okuma çalışması yapabilirsiniz. Ancak genel olarak hangi sırayla çalışayım, nasıl ilerleyeyim derseniz İngilizce Öğrenmeye Nereden Başlamalıyım ? İşte Cevabı dersini çekmiştim YouTube kanalı için. Ona bakabilirsiniz.

    1. Merhaba Gamze Hanım, bunlar neredeyse tüm büyük kitapçılarda olan kitaplar. DR, Kitapyurdu, İdefix ya da ODTÜ Yayıncılığın kendi sitesinden alabilirsiniz.

  2. Hocam bilgilerinizle bizi aydınlattığınız ve farkındalık oluşturduğunuz için teşekkür ederim. Tavsiye ettiğiniz Gramer kitabını bu sayfada açıkladığınızı söylemişsiniz Hocam videonuzda; ben mi göremedim acaba? Yorumlardan analiz ettiğiniz değil de sizin için kült olan Gramer Kitap ismini tekrar yazabilir misiniz? Teşekkür ederim 🙂

    1. İngilizce olarak Grammar In Use – intermediate pek çok öğrenci için yeterli ve güzel bir kaynak. Türkçe olarak ELS English Grammar Inside Out çok kapsamlı ve güzel bir kitap.

  3. Hocam merhaba,toefl dan 80 almak için hazırlanıyorumda,”Reader at Work 1 & Reader at Work 2″ kitabı faydalı olur mu geliştirir mi yoksa düşük seviye mi toefl için ?

    1. TOEFL ön hazırlık için kullanılabilir. TOEFL readinglerine göre basit kalıyor. Ama alyapınız sağlam değilse Reader At Work ve More to Read serisini bitirip daha sonra TOEFL seviyesini reading çözmenizi öneririm.

  4. Hüseyin Hocam merhabalar öncelikle allah cc sizden razı olsun böyle faydalı bilgileri bizlerle paylaştığınız için size bir sorum olacaktı müsait olduğunuzda cevap verebilirseniz memnun olurum belki arkadaşlara yardımcı olur soracağım soru Hocam reading çalışırken bilmediğimiz bir kelimeyi İngilizce İngilizce sözlükten bakıyoruz ama bir kelimenin 15 e yakın farklı tanımı oluyor ve bunu yazmak çok vakit alıyor 2-3 sayfa yazmak zorunda kalıyorum ama zaman anlamında çok kayınba sebeb oluyor nerdeyse 1 saat 1 kelimeyi yazmakla geçiyor sizin burda tavsiyeniz ne yönde okur

      1. Hocam temel anlamlar ayrımı nasıl yapalım peki burda tavsiyeniz ne olur bunu çok ayırt edebilecek seviyeye sahip olmayanlar için

        1. Hüseyin bey,arkadaşın sorduğu gibi bu temel anlamları nasıl çıkartabiliriz yeni başlangıç seviyesi öğrencisi olarak sözlükten yazmak çok uzun zaman alıyor

          1. Gamze Hanım merhaba, vakit alması ve zorlaması çok doğal. İdmansız koşucu gibi çoğu öğrenci. İlk aşamada İngilizce sözlükteki açıklamaları anlamak için Türkçe sözlükten destek alabilirsiniz.

  5. Merhabalar ben intermedia üniversite hazırlık öğrencisiyim. Readingte okuduğumu anlamama sorunu var bende de. Reader at work 1 i tam bitiremedim ara ara yazdırıp çalışmıştım. İntermedia seviyesi için Reader at Work 2 yi mi yoksa More to read 1-2 yi mi önerirsiniz ?

    1. Reader at Work 2’yi bitirip MTR 12e geçmek daha sağlıklı ama vakit azsa direk MTR 1 ile de başlanailir.

      1. Hocam Reader at work 2 more to read 1 den daha ağır bir kitap değil mi yoksa bana mı öyle geldi ? Mr1 rw1 in mr2 rw2 nin devamı niteliğinde sanki

        1. Bu karışıklığın sebebi kitapların kendi içinde zorlaşması. Mesela RW1 kitabının başları kolay ama sonlara doğru zorlaşıyor. MR1 için de başlarda daha basit metinler var ama üniteler ve konular ilerledikçe daha zor metinler geliyor. Yani kitaplar kendi içinde hep aynı seviye sayılmaz.

          1. Hoca ilaveten ben reading videoları dinleyerek daha çok gelişiyorum ya da ben mi yanılıyorum kendi seviyemde ya da bir tık ötesi reading videolarında sizin olsun başka yerde olsun izleyerek çeviriyi daha doğru öğreniyoruz belki de ondan daha çok geliştim hem de daha çok uygulayasım geliyor tek başına çevirmek okumaktansa başka birisinin çevirisini izlemek daha yararlı ve zevkli sanırım aynı anda gitmek ++sizin fikrinizi de almak istedim yanlış yapmayalım sonra 😀 ++ bir de more to read 1 e başladım günde kaç parça okumalıyız çevirmeliyiz 1-2-3 ideal mi duruma göre her gün ? Teşekkürler iyi günler

  6. Hocam merhaba .Sizin sitenizi ve youtube daki çalışmalarınızı çok severek takip ediyorum.More to read serisini de bitirdikten sonra önerebileceğiniz kitap var mı(özellikle yds ,toefl genel sınavı için ) yoksa artık bundan sonra Cnn ,NYT gibi haber sitelerini mi takip etmemi önerirsiniz .

    1. Merhaba Murat Bey, öncelikle eğer More to Read serisi bittiyse tebrik ederim. Bundan sonra 2 seçenek var. Bu 2 seçeneği birlikte yürütürseniz daha sağlıklı olur. İlki TOEFL ve IELTS için hazırlanmış reading metinleri ve denemeleri okumak, ikincisi ise BBC, New York Times, Scientific American gibi yayınlar okumak, Economist de bu açıdan iyi gelir. Bu iki seçeneği birlikte götürürseniz maksimum verim alırsınız.

  7. Hocam merhabalar,

    2 yds,2 yökdil ve 2 itü proficiency tecrübem oldu. Bu sınavlardan ydslerden 50 60, yökdillerden 58 62, profdan 58 ve son profda barajı geçemeyip 29 aldım( 30 alınca ikinci aşamaya geçiliyordu fakat bugün katılamayacağımı öğrendim). Hocam İTÜ yüksek lisans beklemeli öğrenciyim ve bir dönem ders seçemedim temmuzdaki sınavı mutlaka geçmem gerekiyor ve son profda restatementda 11 doğru yaptım 15 üzerinden, reading rezalet geçmişti. Eylülde hevesim kırılmadan ders seçmek istiyorum temmuz sınavından 65 alarak geçmem için ne önerirsiniz çalışma şekli, kaynak vb. olarak? Çok teşekkür ederim şimdiden,iyi günler dilerim..

    Saygılar..

    1. Merhaba Sıla Hanım, aslında yapacağınız şeyler çok karmaşık değil. Reading için çözüm önerilerim: İngilizce Kelime Nasıl Öğrenilir dersimi izleyin ilk önce YouTube kanalımdan, sonra Reading Nasıl Gelişir dersini izleyin. Sonra Reading Analiz ve 41 Gün İngilizce serisindeki bütün dersleri bitirin. Sonra da More to Read 2 ve 10 tane YDS denemesini reading ve kelime dersindeki yöntemleri izleyerek detaylıca analiz edip bitirin. Bitmese bile en azından yarıyı geçin. Bu büyük ihtimalle size sınavı geçirir.

    1. Merhaba Reading Rehberi şu anda sadece Hüseyin Demirtaş Akademi üzerinden satılıyor. Daha kapsamlı ve kaliteli bir hizmet sunabilmek için kitaplarımızı ve eğitimlerimizi merkezi öğrenci sistemimizden yönetiyoruz.

  8. Merhaba Hüseyin Bey,
    Önerdiğiniz yabancı yayınlar biraz pahalı. Daha uygun fiyata Dorlingo Yayınları ve Altınpost Yayınevi’nin İngilizce kitapları var. Bu yayınları önerir misiniz?
    Sevgiler.

    1. Merhaba belirttiğiniz kaynakları inceleme fırsatım olmadı. O sebeple şu an bir şey diyemiyorum.

  9. Hocam merhabalar ve hoşgeldiniz,
    Kitap olarak burada önerdiğiniz ”More to Read” ile YDS kısmında önerdiğiniz ”ELS Through Reading” arasındaki fark nedir? Yani sizin öğrettiğiniz gibi reading’i bir bütün olarak düşünüyorum ancak siz birbirine benzeyen iki kitabı farklı başlıkların altına koyunca, ikinci kitabı almam gerekli mi diyede düşünmeye başladım.
    Yanıtlarsanız çok faydalı olur, teşekkürler.

    1. More to Read parçaları daha uzundur ve özellikle üniversite İngilizce hazırlık sınıfı ya da TOEFL, IELTS gibi sınavlar için kullanılan parça uzunluğuna daha yakın. Yani ELS sonrası MTR çözülebilir.

  10. Hocam merhaba,
    1 yıl sonra IELTS’den 7.0 average almak istiyorum, ve yaşam boyu İngilizce okumak + izlemek + yazmak istiyorum. Ama ilk hedef IELTS..

    LISTENING, READING, WRITING, SPEAKING ve GRAMER için bir çalışma planı yapmak istiyorum, bunu nasıl yapabilirim.
    TEMEL READING ise RAW 1-2, MORE TO READ 1-2 ile başlamak mı?

    Çalışmak için zamanım var sıkıştırmadan ilk olarak neyi halletmek gerekir. Bu alandaki tüm videolarınızı izledim.

    Çalışma planı nasıl olmalı..
    İlk Önce: GRAMMER mi?
    Bir gün READING + WRITING; diğer gün LISTENING + SPEAKING mi?
    Tüm kaynakları okuyacak zaman da yok, Internette de çok fazla link var. Artık kaydettiğim linklerden belirli bir sırada çalışamaz hale geldim.

    BASİT BİR ÇALIŞMA YÖNTEMİ ve SIRA için ne yapalım hocam?
    Lütfen bununla ilgili bir video da pek çok kişi için çok aydınlatıcı olacaktır, kaynaklar var ama bir kirlilik de var nette, önerileriniz değerli, teşekkür ediyorum, iyi çalışmalar.

    1. Merhaba Süleyman Bey, en genel hatları ile hızlıca gramer sonra kolaydan zora bolca reading, sonra listening, sonra writing, sonra da speaking. Fırsat bulunca da bir video ile detaylı ele almaya çalışacağım bu konuyu.

  11. Hocam Merhaba 😀 facebook youtube yayınlarınızı açıklamalarınızı dikkatle takip ediyorum.Ancak phrasal verb lerle ilgili hiçbir açıklamanıza videonuza bildiriminize rastlamadım.Bu konuyu önemli bulmadığınızdan mı acaba?.Phrasal verblerin ingilizcedeki önemi nedir ve özel kurslarda genelde hocaların söylediği 100-150 tane ezberle iş görür dediği doğru mudur?Cevaplarsanız çok sevinirim 😀 😀 😀

  12. Merhaba hocam ben geçen sene hazırlıktan kalmis bir öğrenciyim seviyem b1sayilir yds den 60 alirsam araliktaki ydsde bolume geciyorum onumdeki 2aya yakin surede akillica bir calisma yaparsam basarabilirim diye dusunuyorum siz ne önerirsiniz umarim erken gorebilirsiniz bu mesaji simdiden tesekkurler.

    1. İlk önce 2 tane YDS denemesi çözüp şu an ne durumda olduğunuzu, hangi alanlarda eksik olduğunuzu görüp ona göre plan yapın.

    1. Evet ama ona gelmeden önce daha diğer sınavlar için planlı pek çok proje ve çalışma var. Onlar biterse SAT için de bir rehber hazırlayacağım.

  13. Merhaba hocam.Değerli yazılarınız için teşekkür ederim. Birşey sormak istiyorum. VOA’yı kullanmak ingiliz ingilizcesi öğrenmek isteyen biri için fark eder mi? Ya da fark eder mi, böyle bir ayrım var mı? BBC biraz daha gerçekten ileri düzey, öncelikle VOA’yı kullanıp sonra oradan okumaya başlamak sorun yaratır mı?

    1. Temel fark telaffuz farkları. Kelime ve gramer büyük oranda aynı İngiliz ve Amerikan aksanında yani iki aksana ait kaynaklardan da çalışılabilir. Hatta güzel tarafı böylece kulağınız iki aksanı da duymuş ve alışmış olur. Okuma açısından ise neredeyse hiç fark yok.

  14. Merhabalar hocam ingilizce öğrenmeye yeni başlıyorum ilk olarak hangi kitabı almalıyım?
    Reader at Work 1 & Reader at Work 2 ya da Reading Rehberi kitabını mı?

    1. Eğer temel gramer bilginiz varsa Reading Rehberi ve Reader at Work 1 ikilisi bunlar bitince RA2 olabilir.

  15. Hocam ingilizceye yeni başlacağım ve doğal olarak bir gramer kitabına ihtiyacım var. Başlangıç seviyesi için “English Grammar Inside Out” kitabını almalıyım ? Yoksa bu kitap bende ingilizceye karşı önyargı mı oluşturur?(Ayrıntılı olduğu için). Ya da alacaksanız tek seferde bu kitabı mı alın diyorsunuz? Ne yapmalıyım. Kafam çok karışık. Baştan stres yapmak istemiyorum. Cevabınızı bekliyorum lütfen.

    1. English Grammar Inside Out çok kapsamlı bir kitap o sebeple eğer o kadar enerjiniz yoksa ve sıfırdan başlıyorsanız daha basit Türkçe anlatımlı bir kitap seçebilirsiniz.

  16. Hocam listening bölümünde alt yazılı dizi izlemenin listeninge değil daha çok readinge faydası olduğundan bahsetmiştiniz. Seviyesi düşük olan öğrenciler hem readingini geliştirmek hem de eğlenmek için dili basit olan dizileri alt yazılı izleyebilir mi , önerir misiniz ?

    1. Merhaba Kerem Bey, dediğiniz gibi temel seviyedeki birisi iki beceriyi birleştirip eğlenmek için bu şekilde çalışabilir. Bunun elbette listening becerisine faydası olur ama tamamen listening odaklı bir çalışma gibi olmaz. Bir de çalışmak her zaman hiç çalışmamaktan iyidir. Muhakkak sonuç verir.

  17. Hocam More to Read serisinden sonra hangi kitaplara geçmeliyiz? BBC, NEW YORK TİMES siteleri falan?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir