
Bazen öğrenciler Speaking Rehberi‘ni görünce “hocam speakingin kitabı mı olur” diye soruyorlar. Bu soru beni gülümsetiyor çünkü böyle bir soru İngilizce öğrenmenin doğası ve bilinmesi gerekenlerle ilgili pek düşünülmediğini işaret ediyor bana.
Ben de kendim anlatmak yerine Speaking Rehberi okurlarına sordum:
Okurlardan Yorumlar
“Size böyle bir soru gelse ne derdiniz? Speaking Rehberi gibi bir kitap İngilizce konuşma becerisine ve genel İngilizce hakimiyetine nasıl destek oluyor?”
Hakime
“Merhabalar, bence bir dilin öğrenirken hem konuşarak hemde okuyarak öğreniriz. Speaking Rehberi de bize konuşmamız için gerekli olan yöntemleri okuyarak ve okuduğumuzu seslendirmemizi sağlayarak dil öğrenmemizde destek olur. Hem bazı insanlar duyarak bazı insanlarda görerek daha iyi öğrenim sağlarlar. Bu da tamamen beynin öğrenme üzerindeki nörofizyolojisinden kaynaklanır. Mesela ben görerek, okuyarak öğrenen birisiyim, bu yüzden speaking rehberinin benim için faydalı olduğunu düşünüyorum. Şuan da kitabın başında olmama rağmen faydasını görüyorum.Ve şuan İngilizce kursuna da gidiyorum orada da destek kitaplar kullanıyoruz. Ama hepsi yabancıların yazdığı yani bana göre bizim gibi düşünmeyen, Türkçeye düşünmeyi deneyimlememiş kişilerin yazdığı kitaplardan öğrenmeye çalışıyoruz. Ve bunun öğrenmemiz üzerinde zorlu bir çalışmaya neden olduğu düşünüyorum. Sizin yazdığınız Speaking Rehberi ile bu zorlu yol kolaylaşıyor, böyle bir eser verdiğiniz için çok teşekkürler.”
Özcan
“Hocam merhabalar… Ben de ilk gördüğümde böyle düşünmüştüm. Demiştim ki nasıl olacak bir kitapla. Ancak şunu söyleyebilirim tam istediğim bir kitap. Bir speaking kitabı ancak böyle olabilirdi.”
Ben Ne Diyorum?
Benim Speaking Rehberi konusundaki açıklamalarım ve Speaking Rehberi okurlarının yorumları Speaking Rehberi tanıtım sayfasında yer alıyor. Onları incelemenizi öneririm.
Etiketler: speaking kitabı, ingilizce konuşma kitabı
Güzel bir noktaya değilmişsiniz. Kaleminize sağlık..