Boğaziçi hazırlık atlama, Boğaziçi Üniversitesine yeni başlayacak pek çok öğrenci için önemli bir konu. Ben de hem bir Boğaziçi mezunu hem de yıllarca pek çok öğrenciyi bu süreçte hazırlamış bir eğitmen olarak Boğaziçi Üniversitesinde hazırlık sınıfını atlama ile ilgili çeşitli bilgileri sizinle paylaşmak istiyorum.

Boğaziçinde hazırlık sınıfını atlamak için 3 farklı yöntem var.
BUEPT ile Boğaziçinde hazırlığı atlamak
Birisi kayıt döneminde üniversitesinin BUEPT / BÜYES isimli sınavına girip geçer puan almak. BUEPT yılda 4 kez gerçekleşir: Eylül, Ocak, Haziran ve Ağustos. Sınav Reading, Writing ve Listening bölümlerinden oluşur. Geçer not 60’tır. (Bkz. BUEPT / BÜYES özel ders)
TOEFL ile Boğaziçinde hazırlık atlamak
TOELF IBT ile Boğaziçinde hazırlık sınıfını atlamak için en az 79 alınmalı ve writing bölümü notu en az 22 olmalıdır. Sınavda 79 ve üzeri alıp writingde 22 alamayan öğrenciler Boğaziçinin sadece writing içeren Boğaziçi TWE yani Test of Written English sınavına girip geçerli puanı alırlarsa hazırlıktan muaf olurlar.
IELTS ile Boğaziçinde hazırlık atlamak
IELTS ile Boğaziçinde hazılıktan muaf olmak için genel puanın en az 6.5 olması gerekir. IELTS’te genel puanı 6.5 ve üzeri olup writing bölümünde 6.5 alamamış öğrenciler Boğaziçinin sadece writing içeren Boğaziçi TWE yani Test of Written English sınavına girip geçerli puanı alırlarsa hazırlıktan muaf olurlar.
Etiketler: boğaziçi hazırlık atlama, boğaziçi hazırlık muafiyet, boğaziçi hazırlık atlama sınavı, boğaziçi hazırlık atlama ielts, boğaziçi hazırlık atlama toefl
Boğaziçi YDS puanını kabul eder mi? Yüksek bir puan alsam, hazırlıktan muaf olur muyum?
Hayır
YDS puanıyla hazırlıktan muaf olabilir miyim?
İyi İngilizce eğitim veren çoğu üniversitede hayır. Boğaziçinde kesinlikle hayır.
Hocam 1 sene günde 4 saat boyunca inglizce çalışırsak hazırlığı atlayabilirmiyiz bu sene boğaziçi tutmazsa tyt-ayt ile ingilizceyi aynı anda götürmeyi düşünüyorum da ondan soruyorum
Doğru yöntemlerle mümkün. Bu konuda tavsiyelerim için Hüseyin Demirtaş ile İngilizce YouTube kanalını inceleyin.
İtü de hazırlık okuyup tekrar sınava girip bogazicini kazanırsam yine hazırlık okumak zorunda mıyım?
Evet çünkü İTÜ ve Boğaziçinin sınavı farklı ve karşılıklı olarak kabul edilmediği için tekrar sınava girmeniz gerekir.
hocam beginner seviye haftada kaç saat olur
Okuldaki ders programını diyorsanız genelde hem sabah hem öğleden sonra ders var. En çok ders sayısı beginner grubunda. Yanılmıyorsam 8.30-9 gibi başlayıp 3.30-4 gibi bitiyor. Bazı günler daha erken.
Hocam Boğaziçi hazırlığı geçmek için ne kadar YDT puanı almalıyız? 350 yeterli olur mu
Boğaziçi hazırlık atlama sınavı ile YDT birbirinden bağımsız şeyler. YDT ile hazırlık atlama diye bir durum yok. Bir de Boğaziçinin sınavı klasik yani çoktan seçmeli değil, dinleme ve yazma bölümleri var. Üniversite sınavlarından çok farklı.
Merhaba ben çok iyi İngilizce bilmiyorum seneye sınava gireceğim YKS ile birlikte İngilizce de çalışmayı düşünüyorum ama sınav sürecinde sadece sınava odaklanmak istiyorum eğer bu sene sadece YKS’ye çalışsam Boğaziçi’ni kazanırsam hazırlıkta öğrenebilir miyim?
Merhaba Ali, eğer dilci değilsen sınava odaklanıp en iyi puanı almayı hedeflemek daha sağlıklı görünüyor. Boğaziçinde 1 yılda yoğun bir çalışma ile sınavı geçmek, iyi bir temel oluşturmak mümkün.
Hocam itünün hazırlığını geçen biri o bilgilerle boğaziçinin hazırlığını geçebilir mi? Zorluk derecesi olarak arasındaki farklar nelerdir? Bir de dönem başlarken boğaziçindeki hazırlığı geçme sınavı eylülün kaçında oluyor ortalama? Bilgi verebilirseniz çok sevinirim lütfen ?
Merhaba Faruk Bey, Boğaziçinin sınavı İTÜ’ye göre bir tık daha zor ama İTÜ’yü geçen biri 1-2 ay ek çalışma ile Boğaziçinin sınavını da geçebilir. Boğaziçinde Ağustosta ve Eylül’de Proficiency sınavı oluyor. Yıla, döneme göre değişiyor genelde Ağustos ilk 2 hafta ve Eylül ilk 2 hafta içinde oluyor sınav.
Çok teşekkür ederim, çok faydalı bir cevap oldu. Sağlıklı günler dilerim.
İyi günler, bu yılki YDS sınavında 1047. oldum ve Boğaziçi Çeviribilim bölümünü tercih edeceğim. Boğaziçi hazırlık sınavını kazandığım halde hazırlık okuyabilir miyim? Aynı zamanda hazırlık okurken Boğaziçi’nin seçmeli derslerinden yararlanma şansımız var mı?
BUEPT’i geçip hazırlık okuma şansı yok. Ancak sınava girip bir bölümü yapmazsanız o zaman otomatik olarak kalıp diğer bölümlerden kaç puan aldığınızı görürsünüz. Bu arada YDS ile BUEPT çok farklı. Kuvvetli bir listening ve writing olmadan BUEPT geçmek zor olur. Hazırlık okurken hazırlık öğrencisi olursunuz yani bölümlerle ve seçmeli derslerle bağlantınız olmaz.
2020 girişli olan bir öğrenci hazırlığı atlamak direkt lisans programına geçmek için BUEPT üniversite kayıt öncesi mi vermesi gerekli
Döneme göre değişiyor ama temelde ders kayıtları başlamadan yani üniversite kaydı yaptıktan sonra dersler başlamadan önce genelde bir BUEPT sınavı oluyor. Ona girip geçince yabancı diller birimi kayıt işlerine bilgilerinizi iletip sizi sınavı geçerseniz direk bölüme yönlendiriyor.
Hazırlık yılını ielts vs toefl sınavlarında hangisine girerek daha kolay geçebilirim. BUEPT bu 2 sınava nazaran zorluğu ne düzeyde?
BUEPT’te speaking olmadığı için hazırlanılacak bölüm sayısı daha az o sebeple bir tık daha rahat olabilir. TOEFL ve IELTS zorluk olarak birbirine yakın.