
Merhaba, uzunca bir süredir öğrencilerimizin sınavları, ofis işleri, bekleyen projeler derken Hüseyin Demirtaş ile İngilizce e-posta bültenimize yeni bir yazı yazma fırsatı bulamadım. Bugün önemli bir zihinsel konu ile karşınızdayım: İngilizceye bir bütün olarak yaklaşmak.
İngilizceye bir bütün olarak yaklaşmak
Peki, nedir İngilizceye bir bütün olarak yaklaşmak ve ne işe yarar? İngilizceye bir bütün ile yaklaşmak ile kasıt dildeki tüm becerileri entegre şekilde kullanıp çalıştırmak ve geliştirmek. Yani sadece okumak, sadece konuşmak, sadece dinlemek veya sadece yazmak değil. Tüm bu becerileri mümkün olduğunca entegre etmek, masayı tek bir ayak üstüne değil dört ayak üstüne oturtmak.
Nasıl Oluyor?
Bu her zaman mümkün olmayabilir. Özellikle de sıfırdan başlıyorsanız. Önce hızlıca bir temel gramer, kelime ve telaffuz bilgisi gerekiyor ancak bunları tamamladıktan sonra çalışmalarınızı tüm becerileri entegre edecek şekilde yapabilirsiniz. Mesela basit bir örnek üzerinden gidelim. İngilizce bir paragraf alın, ilk önce onu seslendirin, telaffuzunu bilmediğiniz kelimelere bakın. Sonra okuyup analiz edin kelime çalışması yapın, sonra da o paragrafla ilgili birkaç cümlelik bir özet yazın hatta mümkünse konuşarak özetleyin. Böylece tek bir metin üzerinden 4 beceriyi de çalıştıracak ve geliştirecek bir aktivite yapmış olursunuz.
Bu bizim öğrencilerimizle kullanıp faydasını gördüğümüz ve size de kesinlikle tavsiye edeceğimiz bir yöntem. Mesela 360 Derece İngilizce Konuşma Kursu programı tamamen bu mantıkla ilerliyor. Yine bu yaklaşımla Hüseyin Demirtaş Akademi eğitimlerinde öğrencilerimiz farklı becerileri entegre edebilsin diye birkaç haftalık bir çalışmanın ardından öğrencilerimizin tüm eğitimlere aynı anda ulaşabildiği Platin paketleri yayına aldık. Bu entegrasyon mantığı anlayıp siz de kendi çalışma süreçlerinize entegre edip daha verimli ve muhtemelen daha çok eğlenerek çalışabilirsiniz.
YouTube Dünyası
Yakın dönemde Hüseyin Demirtaş ile İngilizce kanalında 4 tane dolu dolu ders yayına aldık. Onları da normalde daha önce yazıp paylaşacaktım ama nasip bugüneymiş.
- React Native İngilizce Metin Analizi (v2) – Yazılım için İngilizce
- Odds, Out & İsimleştirme – Reading Analiz
- Yabancı Basında Ayasofya – Reading Analiz
- Essay Kontrol Örneği – Writing Akademi
İyi çalışmalar,