15 Comments

  1. Sizi uzun zamandır takip ediyorum. Yds çalışıyorum Elimden gelse her saniye sizinleyim. Bilgileriniz Çok kıymetli İşinizi aşkla yapan nadir bir insansınız. Teşekkürler.

  2. Merhaba youtube yayinlarinizi istekle takip ediyorum cok tesekkur ederim videolar icin. yds icin ezberlenecek kelimeler ozel mi yoksa rasgele mi kelime ezberleyelim?

    1. Rica ederim. YDS için ağırlıklı olarak akademik nitelikte kelime ve metinlerden çalışmanız yararlı olur.

    1. Süreç kişiye göre değişir Muhammet Bey. Mesela ilk etapta şu anki durumunuzu görmek için en son ÖSYM YDS sınavlarından birini çözün. Eğer 80 üzerinden 35 sorudan fazla yapamıyorsanız ciddi altyapı eksiği var demektir. Bu durumda da sağlam bir gramer kitabı ve temel + orta seviye İngilizce okuma/paragraf kitabı bitirmenizi öneririm. Bu aşamada seviyeli hikaye kitapları, basit parçalar, YDS için basitleştirilmiş paragraflar ve Reading Rehberi gibi eserler kullanılabilir. Ondan sonra da bolca deneme ve analiz sürecine girebilirsiniz. YDS’de en temel beceri reading. Bu kapsamda Hüseyin Demirtaş ile İngilizce YouTube kanalında herkese açık Reading Analiz ve 41 Gün İngilizce serileri var. Şu ana kadar YDS öğrencilerine çok faydası dokundu. Bunun dışında Hüseyin Demirtaş Akademi öğrencilerine özel Reading Akademi ve İleri Seviye İngilizce Okuma Kampı gibi kapsamlı eğitimlerimizi önerebilirim.

  3. Merhaba yds hazırlık özel ders almak istiyorum
    Başlangıç seviyesindeyim
    Proğram ve ücret bilgisi rica ederim

  4. Sayın hocam, YDS Puanım 81 ancak +90 puana ihtiyacım var. Hangi kaynaklara çalışmamı tavsiye edersiniz? Teşekkür ederim.

    1. Merhaba Hande Hanım, buradaki sorun aslında kaynak sorunu değil, analiz ve rehberlik sorunu. 81 güzel bir puan 90’a ulaşmak için denemelerinizi derinlemesine analiz edip yanlışlarınızın sebeplerini bulup düzeltmeniz lazım. Mesela yanlış bir soru kelime eksiğinden mi, gramerden mi, dikkatsizlikten mi tek tek analiz edip ne eksik varsa gidermeniz lazım. Bu olayın analiz ve eksik giderme kısmı, ikinci kısım ise okuma becerilerinizi ve kelime dağarcığınızı detaylı metin analizleri ile geliştirmek. Bunu eski YDS denemelerini çözerek, farklı yayın evlerinden denemeler çözerek ya da ileri seviye İngilizce metinler okuyarak geliştirebilirsiniz. Yani olay A, B, C kaynağından ziyade bir yaklaşım ve sistem meselesi.

    1. Merhaba Özlem Hanım eğer şu an 86 seviyesinde iseniz tebrik ederim. Bu Türkiye şartları için çok iyi bir puan. Bu seviye ve sonrasında temel mesele detaylar. Puan arttıkça daha ileriye gitmek için daha çok emek gerekir. Mesela 80 puandan 90 puana gitmek için 60 puandan 70 puana gitmek için gerekenden belki de 2 kat daha fazla emek gerekiyor. Sizin durumunuzda temel yöntem her bir deneme sınavı bittikten sonra yanlışları derinlemesine inceleyip hata ve eksikleri gidererek adım adım ilerlemek. Bu şekilde her bir deneme ile birlikte yarım puan bir puan derken ufak ufak artar. Bir de ek olarak sınav mantığı, doğru cevabı silip değişmeme gibi teknik konulara da dikkat etmek lazım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir